Bio

Peter van der Gaag (1988) is een zeer veelzijdig musicus, arrangeur, componist en producer. Inmiddels is hij dirigent en pianist van drie koren: gospelkoor The Rejoice Singers uit Harderwijk, projectkoor Kids United en jongerenkoor Kadosh uit Oldebroek. Ook is hij toetsenist bij de band G.R.I.P.

Als muzikaal leider en instrumentalist heeft Peter meegewerkt aan diverse theater- en studioproducties. Hierbij speelde hij op vleugel, synth/hammond, gitaar, chromatische mondharmonica, accordeon en zang. Daarnaast arrangeert hij voor het Hineni Symfonie Orkest en uitgeverij Pro Music.

Samen met zangeres Dian Heerema vormt hij al tien jaar duo Musiquette, dat bij zeer uiteenlopende gelegenheden te horen is. Naast covers van pop, jazz en kleinkunst liederen schijven zijn ook hun eigen nummers.

Sinds 2004 heeft Peter zijn eigen lespraktijk in de regio Noord Veluwe en Zwolle, waarin hij zijn brede muzikale kennis doorgeeft aan kinderen, gepensioneerden en alles wat daartussen zit. 

Na van kinds af aan met allerlei instrumenten geëxperimenteerd te hebben, begon Peter in 2005 met de Bachelor opleiding Piano Jazz&Pop aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar hij les kreeg van Tilmar Junius en Rik Elings en klassiek pianoles van Ellen van Lelyveld. Daarnaast kreeg hij arrangeerlessen van Jan Wessels.

In 2010 rondde Peter zijn Bachelor opleiding af en vervolgde hij zijn studie met de Master opleiding Componeren/arrangeren Jazz&Pop aan hetzelfde conservatorium, waarbij hij zijn arrangeertalent en multi-instrumentale vaardigheden verder ontwikkelde. Hierbij werd hij gecoached door o.a. Joan Reinders (bekend van The Millenium Jazz Orchestra), Jaap Roggeveen, Henk de Ligt, Erik Albers en Ferial Karamat Ali.

In 2013 schreef Peter een repertoire van Braziliaanse popsongs met Nederlandstalige teksten (wederom samen met Dian Heerema), dat hij vervolgens arrangeerde voor de combinatie big band en symfonieorkest. Dit orkest stelde hij zelf samen en tijdens het concert speelde hij op vleugel, gitaar en chromatische mondharmonica. 

Foto Peter van der Gaag
Foto: Lissenberg Graphics & Design